Ahhoz, hogy olyan friss, zamatos és lenyűgöző ételeket tudjon készíteni, mint amilyenről álmodik, a legtermészetesebb, leghitelesebb és legfinomabb alapanyagokat érdemes használnia.
A La Tourangelle a 150 éves francia hagyományokat követve kézi módszerrel készíti finomra pirított, válogatott mogyoróból isteni ízű és 100% tisztaságú, szűrt mogyoró olaját.
A csodás pörkölt mogyoróolaj a top-séfek féltve őrzött titka, naponta gazdagítja a receptjeik textúráját, aromáját és ízvilágát, egyedi érzetet kölcsönöz az étkezésnek, a hétköznapit rendkívülié változtatja.
Szerencsére a La Tourangelle sült mogyoróolaj ideális kiegészítő minden ételhez.
Finom mogyoró ízt kölcsönöz salátáknak, tésztának, roston sült húsoknak, de kenyérre kenve is fenséges. Salátákhoz kiváló, ecetekkel kombinálva könnyű és karakteres vinaigrette készíthető belőle, amit pár csepp citromlével fokozhatunk. Tésztákban, krumplis, babos ételekben a vaj kiváló helyettesítője. Fenséges halakhoz, sajtokhoz, carpacciohoz, de megéri kísérletezni más ételek esetében is!
A minőségi olajok készítése Franciaországban több száz éves hagyomány. Eredetileg minden falunak volt egy olajsajtolója, ahol a diót pörkölték, majd az olajat sajtolták. A La Tourangelle üzemei ezt a hagyományt igyekeznek megőrizni székhelyén, Franciaországban, illetve leányvállalatánál, Kaliforniában is. Kézműves módszerekkel készített, magas minőségű és tisztaságú olajokat teljesen természetes úton állítják elő, hozzáadott vegyszerek nélkül. Minden olajuk esetében minőségi, GMO mentes összetevőket használnak fel.
Szárított gyümölcsöket és szezámot feldolgozó üzemben készült.