PALEO

Webáruházunkban található termékek egytől egyig garantáltan Glutén, Tej és Cukormentesek. 

A paleo életmód egy igen egyszerű és manapság népszerű életmód, aminek kiindulópontja a 10 ezer évvel ezelőtt élt vadászó-gyűjtögető ősemberek életmódja.
A paleolit korban még nem volt mezőgazdaság és állattenyésztés, így sült húsokat, halakat, kagylókat, tojásokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség.
A paleo, paeolit irányzat azt mondja, hogy a mezőgazdaság kialakulásával olyan nehezen emészthető élelmiszerek jelentek meg, mint például a tejtermékek, babok, hüvelyesek, burgonya vagy a cukor.

A paleo, paleolit szemlélet szerint a civilizációs betegségek, például az elhízás, szív- és érrendszeri megbetegedések, autoimmun betegségek okozói az elterjedt nyugati táplálkozás és a mozgásszegény életmód.
Ha a paleo életmód mellett döntünk, akkor a következő tápanyagokat kell mellőzni az étrendünkből: gabonafélék, burgonya, tej és tejtermékek, hüvelyesek, kukorica, rizs. A gabonából finomított szénhidrátot állítanak elő, ami hozzájárulhat a civilizációs megbetegedésekhez. Továbbá a glutén olyan fehérje, amit az emberi szervezet nem tud megfelelően feldolgozni. A tej az egyik leggyakoribb táplálék ami allergiát válthat ki, ezért érdemes tejmentes alternatívára cserélni. Továbbá a finomított cukrok is kerülendők, mert nagy mennyiségű fogyasztásától megnőhet az inzulin termelés és ez elhízáshoz vezethet. Ezenfelül a paleo étrend a hidegen sajtolt növényi olajokat javasolja.

Az utóbbi években egyre több az ételérzékeny, ezáltal sokat fejlődött a mentes piac, egyre több alternatívát találhatunk a már megszokott alapanyagokhoz. Ilyen például a gluténmentes kenyér, vagy a tehén tejmentes növényi tejek, de a cukorhelyettesítők piacán is rengeteg opcióval találkozhatunk, mint például az Eritrit, Xilit vagy az agavé és datolya szirup. Több fajta alternatív zsiradék opció is van, például a hidegen sajtol olívaolaj, -kókuszolaj, -szezámolaj vagy a hidegen sajtolt lenmagolaj..