VEGÁN

Webáruházunkban található termékek egytől egyig garantáltan Glutén, Tej és Cukormentesek. 

A veganizmus egy életforma, amit választhatnak az emberek etikai, környezetvédelmi vagy egészségügyi okokból egyaránt. Alapvetően a vegán termékek nem tartalmaznak semmiféle állati eredetű összetevőt, tehát hús és állati származékokat, tej és tejterméket, tojást és mézet.


Habár a vegánok életmódjukból adódóan csökkenthetik az ökológiai lábnyomuk, illetve csökkenthetik az állatok kihasználásának számát is viszont lehetnek olyan vegánok is akik nem feltétlenül étkeznek egészségesen.
Több feldolgozott étel lehet vegán, mint például a finomított búzaliszt vagy a napraforgóolaj, de még ide tartozik a finomított répacukor is.
Viszont tudatos odafigyeléssel több terméknek megtalálhatjuk az egészséges helyettesítőjét, így elkerülhetjük azt a rossz érzést, hogy az életmódváltás lemondással jár.


Továbbá ha a természetes formában bevitt vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nem elegendőek, étrend-kiegészítők segítségével megelőzhetőek a különböző hiánytünetek vagy hiánybetegségek. Vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek aminek pótlására kifejezetten érdemes odafigyelni, ilyen például a B12 vitamin, amit bizonyos időközönként érdemes szedni, kúraszerűen. Népszerű témakör szokott még lenni a fehérje kérdés, ami szintén nagyszerűen pótolható növényi étkezéssel egyaránt.

Tény, hogy az életmódváltás elején kellő odafigyelést igényel az étkezés - témaköre, de ez minden tudatos táplálkozási irányban tapasztalható. Idővel kialakulhat egy rutin, ami által már nem kell minden étkezésünket figyelni, ami megkönnyítheti a mindennapokat.
Sok helyen olvashatjuk, több helyről hallhatjuk, hogy a veganizmus lemondásokkal járhat. Ugyan az életmód bizonyos étkezés és szokásbeli átszervezést igényelhet, viszont az elmúlt években olyan mértékű fejlődés tapasztalható a mentes piacon, hogy bármilyen nem vegán ételnek megtaláljuk a vegán alternatíváját.