KÖVESSE BLOGUNKAT

Ismerje meg Dr. Lukács Károly és a Kék Kenőcs történetét.

2024.01.14 09:22

De hogyan kezdődött a Kék Kenőcs világhódító útja?

Minden az 1983-ban elszenvedett, 600 Celsius fokos fémtől okozott égési sérülésével indult. Kezén csúnya, fájdalmas sebek keletkeztek, melyek nem gyógyultak, hiába keresett fel szakorvosokat. A fájdalom enyhítésére gyakran a hóba nyomta kezét. Ekkor döntött úgy, hogy saját kezébe veszi a gyógyulását. Szintetikus és növényi összetevők kombinálásával, megfelelő segédanyagok hozzáadásával sikerült kifejlesztenie egy kenőcsöt. Ahogy ezzel bekente sérülését, a fájdalom csillapodott, és végre sikerült átaludnia az éjszakát.

A kenőcsöt tovább finomította, de a jellegzetes KÉK színt megtartotta, amelyet a kamilla és cickafark kivonatának köszönhet. "Olyan krémet kellett alkotni, ami a bőrön szétterül és betakarja a sebet. Így sikerült kizárni a levegőben szaporodó baktériumokat. Az égési sérülés hűtésével vagy olajokkal történő ápolása már nem volt lehetséges" - mesélte Lukács Károly a találmánya előnyeiről. Célja az volt, hogy a készítmény megfeleljen a 21. századi követelményeknek. Szabadalmaztatása után hamarosan minden szükséges engedélyt is megkapott.

Sokan kétkedve fogadták kezdeményezését. "Mit akar elérni egy vidéki gyógyszerész?" - kérdezték. Lukács Károly azonban nem adta fel, mindig is fontos volt számára, hogy termékeiben kizárólag gyógynövényeket használjon. Hitvallása szerint: "A kék elűzi a rosszat! Az álmaidat soha ne add fel."

Az iharosberényi patikus, a kék kenőcs mellett, negyvenféle szépségápolási terméket is készített, mint például a mélyhidratáló P-Stop krémet, a Pikkelystop sampont, a Gomba stop krémet és a vadkesztenyés krémet. Minden termékének alapja a gyógynövények kivonatai, legyen szó ránctalanítókról, hidratálókról, bőrnyugtatókról, gombaellenes krémekről, vagy reumás panaszok kezelésére szolgáló készítményekről.