Környezettudatossági lépéseink

környezettudatosság
“Hisszük, hogy minden apró lépés számít.“

Már évek óta próbálunk a teljes családunkkal környezettudatosan élni, ami véleményünk szerint azt is jelenti, hogy az általunk bevállalható, lehető legtöbbet tesszük a Föld érdekében. Nem mondunk le mindenről, de igyekszünk minimalizálni a „lábnyomunkat”. Természetes összetételű szappant használunk, mosódióval mosunk és próbálunk környezetbarát tisztítószereket használni a takarítás során. Szelektív hulladék gyüjtés, komposztálás, vászonszatyor és öko-zacskó, kinek mi jelenti az első lépést?

Az Eredeti KÉK-Lukács termékek gyártási folyamatával és forgalmazásával, hogyan járulunk hozzá a környezetünk védelméhez?
És ez az Ön esetében mit is jelent.

1. Első lépésünk a termékek csomagolási folyamatában jelentkezik
Nincs külön díszes papírdoboz csomagolás

A termékeinket fölöslegesnek tartjuk papír dobozkákba rakni, csak azért, hogy szépen csillogjanak az áruházak polcain, vagyhogy rögtön a szemetesbe kerüljenek.
Valljuk be Önmagunknak szükség van egy műanyag tégelyt még egy plusz dobozba, csak a látszat és a marketing kedvéért becsomagolni? Mi ebben nem hiszünk! Szerintünk, ha az emberfia vagy lánya például vesz egy fogkrémet, de lehet az egy parfüm is, azt kiveszi a papírdobozból és utána nem jellemző, hogy minden használat után vissza is tesszük a papírdobozába?
Azaz a plusz dobozka rögtön a KUKÁNKBAN landol.
Mi ezért nem tesszük díszes papír vagy további műanyag dobozba a termékeinket.
Mi ebben hiszünk!

2. A 2. lépés a Termékek címkézésénél szembetűnő
Sokáig teszteltük, hogy melyik az az újrahasznosított papírfajta, ami
1. megmarad a tégelyeken,
2. nem gyűrődik
3. nem máladozik
4. nem jön fel rögtön,
és ugyanakkor
5. lehet rájuk környezetbarát tintával is nyomtatni.
Ez a folyamat még most is folyamatosan tesztelés alatt van.
Tehát, amikor Ön egy eredeti KÉK-Lukács terméket kap kézhez
1. a címkéje újrahasznosított papírból van, nem pedig VYNIL-ből (műanyagalapú), ami sok káros anyagot tartalmaz
2. a címkére környezetbarát tintával nyomtatunk
3. a címke ragasztó anyagának alapja vízbázisú: ez azt jelenti, hogy 6 hónapig tartja 100%-san a felületet, onnantól exponenciálisan csökken az élettartalma, viszont mi úgy gondoljuk, hogy 1-1 termékünk megvásárlását követő 6 hónapon belül vélhetően felhasználásra kerül, akkor pedig, miért ne használnánk környezetbarát ragasztást, nem igaz?
3. ezeket a címkéket Iharosberényben Dr. Lukács Károly és családja saját maga ragasztja fel, onnan kerül direktben a központi raktárunkba, ahonnan már csak közvetlenül Önhöz fog eljutni, ezáltal nincs fölösleges kilométer egy-egy termék háta mögött, az ökolábnyomunkat csökkentve ezzel.

3. A VIRTUÁLIS, azaz az ONLINE tér azonban környezet barát!
Illusztrációs termékcímke megjelenítés
A termékek címkéjén a CPNP EU-s előírás szerint mindent fel kell tüntetni, amit az engedélyeztetés során előírtak. Ezt úgy tessék elképzelni, hogy van olyan termék, ahol 500 karakter a leírás!
most gondoljon bele, ha Ön csak karaktereket látna maga előtt, abszolút nem tudna dönteni. Lentebb mutatunk egy példát is, hogy mire gondolunk.
Így a termék megjelenítésekben Önnek úgy tudunk segíteni, ahogy csak tudunk, hogy megfelelően tájékoztassuk, hogy Ön megfelelően tájékoztatva legyen, hogy Ön megfelelően tudjon tájékozódni.
És hozzáteszem, mert fontos: minden illusztrációs kép után bemutatjuk az eredeti CPNP számos előírású termék csomagolást is.
Ezért, ahogy minden oldalunk alján, és az információs menüben is írjuk:
A megjelenített kép illusztráció is lehet. A dekoráció nem képezi az ajánlat részét. A gyártó előzetes bejelentés nélkül változtathat a terméken, vagy annak csomagolásán. Az esetleges eltérésekből adódó károkért webáruházunk nem vállal felelősséget, de minden esetben törekszik a legpontosabb adatok közlésére, és a vásárló vagy kereskedő korrigálható hibáinak korrekt ügyintézésére.
Kérjük, legyenek tekintettel erre, tehát hármas szerepe van az illusztrációs termék megjelenítésnek:
1: megfelelőbb tájékoztatás az Ön részére
2: egy kicsit szebbé is teszi az oldalunk
3: és a környezettudatos csomagolás megtartása betartva az EU-s engedélyeztetési szabályokat

Eredeti KÉK Lukács KÉK KENŐCS cimkézésEredeti KÉK-Lukács Kék Kenőcs Illusztrációs képpel

5. Hogyan, miben, milyen csomagolásban jut el Önhöz a kívánt azaz a megrendelt terméke?
A környezettudatos csomagolásban! A legtöbb szállításnál újrahasznosított csomagolóanyagokat használunk fel!
A kitöltőelemekre szükség van, hogy ne törjön a tégely, és azokat is megpróbáljuk újrahasznosított papírból megoldani, a kiegészítő fóliák esetében is újrahasznosított fóliák felhasználására törekszünk.
Tehát a tégelyeinket első lépésben bebugyoláljuk újrahasznosított pukkangatható buborék fóliába, majd behelyezzük az újrahasznosított papír kartondobozba, és ha sok a kitöltetlen űr, akkor újrahasznosított papírkitöltő elemekkel passzintoljuk a teljes csomagolást.
A dobozok leragasztását is újrahasznosított "konzervgyári" barna ragasztócsíkkal tekerjük körbe.

6. Elektronikus számlákat állítunk ki
A folyamat legvégén Ön az email fiókjában találja meg a számláját. 

Úgy érezzük, hogy mi megteszünk mindent azért, hogy már az előállításnál és a vásárlásnál is kevesebb műanyag és értelmetlen papírfelhasználás kerüljön bele az élet körforgásába.
Így próbálunk tenni valamit a saját és ez esetben az Ön, azaz összességében a környezetünk védelméért.

A következő lépésben azon gondolkozunk, hogy a körforgásos gazdaság teljes legyen!
A felmerülő kérdés a következő: Miként tudnánk Öntől visszavásárolni a kiürült tégelyt, hogy kerüljön el hozzánk gazdaságosan, hogy mindenki jól járjon vele?
Most a legfontosabb, hogy optimális megoldást találjunk erre, mert sok-sok tégely kerül a kukákba fölöslegesen.


Ha Önnek van erre egy remek ötlete, vagy Ön egy logisztikai cég, aki Örömmel állna be egy ilyen kezdeményezés mellé, akkor kérem írjon nekünk, mert minden ötlet, csak ötlet marad, ha nincs következő lépése.

PureMarket.hu egy hazai családivállalkozás, és mi így tudjuk szolgálni a hazát
Környezettudatosság