THERMAL Gyógyvíz Kozmetikumok

A Thermál Gyógyvíz Kozmetikumok ásványi anyag és nyomelem tartalmuknál fogva előnyösek reumatikus és ízületi-gyulladásos folyamatok csökkentésére. Kiegészítésként ezért gyógyvizes vagy egyéb gyógykezelések mellett is javasolt használatuk, ugyanis fokozzák ezek hatását. A panaszok enyhítése, ápolása mellett neves gyógyfürdők vízéből készített termékeink a testi és lelki harmónia kiteljesítésére is szolgálnak. 

 

Nézet:
Sorrend:
-5%
A készítése folyamatban van, jelenleg nincs készleten!
Kombinált TENS és EMS készülék
Kombinált TENS és EMS készülék
23 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
22 790 Ft

Élvezze a gyógyvíz hatásait!

 

 

 HARKÁNYI GYÓGYVÍZ

Az Európában egyedülálló harkányi gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg. Gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyaga a karbonil-szulfid (COS), amely gáz alakban a vízben oldott állapotban nyomás alatt van. A kifolyó vízben, nyomás alól felszabadulva azonnal bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely jellegzetes szagát adja. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez a szervezetbe jutó kén, amely bizonyítottan be is épül a porcokba.

Kutatások bizonyítják a harkányi gyógyvíz hatásosságát a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésére.

 

 HÉVÍZI GYÓGYVÍZ

A legismertebb összetevő a hévízi vízben a radon, melynek a radioaktivitása minimális, a sugárzás mértéke a vizsgálatok szerint a sejtek működésének segít. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Több különböző ásványi anyagot tartalmaz egyedülálló összetételben, melyek a radonnal a bőrbe szívódva hasznosulnak. Kiemelhetjük a kalciumot, a magnéziumot és a vasat, a bikarbonátot, a jódot és a fluoridot, valamint a szulfát és szulfid ionokat. A kalcium a csontok alapvető felépítője, de elengedhetetlen az idegi, izom- és immunfunkciók helyes működéséhez is. A magnézium az idegi funkciók helyes működéséhez, a vas a vérképzéshez nélkülözhetetlen molekula, de a bőr és függelékei is igénylik. A jód a pajzsmirigy működéséhez, így az anyagcsere hormonális szintű irányításához szükséges mikroelem. A fluor a csontok szilárdságához fontos elem, gyulladáscsökkentő hatását pedig pakolásokban is igyekszünk kihasználni. A szulfát és szulfid ionok az ízületek és a bőr fontos alkotói.

Hatóanyagai révén kiemelkedően fontos a kén pótlása az arthrózisos (kopásos) és gyulladásos ízületi betegségek, illetve a pikkelysömörös és ún. seborrheás bőrbetegségben szenvedőknél.

               

HAJDÚSZOBOSZLÓI GYÓGYVÍZ

1925-ben Hajdúszoboszlón mélyfúrás következtében a földből kb. 1100 méter mélységből 75°C-os termálvíz tört elő. Analízisek alapján megállapítást nyert, hogy a termálvíz jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos.

Dr. Bodnár János, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Orvos Vegytani Intézetének igazgatója így írt a szoboszlói vízről: "Analysisünk szerint a hajdúszoboszlói mélyfúrásból eredő víz alkalikus-jódos-brómos-konyhasós hévíznek minősítendő. Egybevetve a chémiai analysis adatait a víz igen magas hőmérsékletével kimondható, hogy a maga nemében egyedülállónak tekinthetô, hozzá hasonló összetételű és hőmérsékletű víz - a rendelkezésünkre álló analysisek alapján - nem ismeretes."

A vizsgálatok kimutatták, hogy a víz tartalmaz bitument és ehhez kötődő ösztrogént, továbbá különböző nyomelemeket: titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom formájában.

Hatóanyagai révén enyhíthetőek vele az ízületi gyulladások, a degeneratív ízületi elváltozások, idegfájdalmak és ideggyulladások, valamint az idült izomfájdalmak.

 

BÜKFÜRDŐI GYÓGYVÍZ

A bükfürdői gyógyvíz 4 kúton keresztül tör a felszínre. Egyedi összetételű, alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas, literenként több mint 15000 milligramm ásványianyag-tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre.

Hatóanyagai révén a bükifürdői gyógyvíz kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható: meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus ízületi gyulladás, köszvény, lágyrész-reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.

A gyógyvizek – magas ásványianyag-tartalmuk miatt – klinikai vizsgálatok után gyógyászati célokat szolgálnak, de ezen túl egészségmegőrző tevékenységeknél, a wellness területen, a medical wellness szolgáltatásoknál is eredményesen alkalmazhatók. Emellett betegségmegelőző és közérzetjavító szerepük is van, ami a mai rohanó világunkban jelentősen felértékelődött.