KÖVESSE BLOGUNKAT

A Jódhiány és jódpótlás: A jód jótékony hatásai életünkre

prof. dr. Török Szilveszter
prof. dr. Török Szilveszter
2024.06.15 02:34

 

10 érv a Kékjód mellett

1. Magyarország jódhiányos hely, erről számos hivatalos vizsgálat nyilatkozik. A jódhiány viszont számos egészségügyi problémához vezet, sajnos ez is tény.

2. A jód legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb pótlási lehetősége a Kékjód, amit könnyű tárolni, könnyű a szedése és 1 üvegcse 1 embernek kb. 5 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz, ráadásul külföldre is magunkkal vihetjük akár a repülőre is, mivel csak 30 ml.

3. Szemben a jódtablettával a Kékjód teljesen természetes, így a szervezet maximálisan fel tudja használni és nincsen mellékhatása.

4. A Kékjód nem csak jódhiányos pajzsmirigy rendelellenesség esetére jó, hanem a rendellenesség kialakuláslnak megelőzésére is, hisz természetes és nem lehet túladagolni.

5. A Kékjód ebben az állapotában a jód az összes toxikus hatását elveszíti, így nem vált ki jódérzékenységet, nekrózist, és biológiailag a legaktívabb formáját veszi fel, tehát kitűnően felszívódik.

6. A Kékjód az élő szervezetek számára legkedvezőbb formában, szerves állapotban tartalmaz jódiont.

7. Pajzsmirigyünk a teljes szervezetünk anyagcseréjének az irányítója, aminek a hajtóereje, “üzemanyaga” a jód. Ha nem kapunk elég jódot nem lesz rendben a pajzsmirigy működésünk és ezáltal az anyagcserénk is romlik.

8. A jód nem csak pajzsmirigyünknek fontos, hanem sejtjeink megfelelő működéséhez és védekező képességéhez is. Fontos antioxidánsa a szöveteinknek, mivel gátolja a szabadgyökök kialakulását.

9. Várandós és szoptatós kismamáknál kiemelt fontosságú a jódbevitel, hisz nem csak saját, hanem gyermekük egészségében és a csecsemő szellemi fejlődésében is kiemelkedő szerepe van a jódnak.

10. Pubertáskorú gyermekek körében kiemelt jelentőségű a napi jódszükséglet biztosítása, mivel ennek hiányában biológiai fejlődésük, fizikai-szellemi teljesítőképességük csökken, az anyagcsere lassul és az idegrendszer működése is zavart szenvedhet.